تندیس نام حضرت زهرا (س) از جمله زیباترین یادگاری‌ آثار هنری ثامن تندیس است. این تندیس با استفاده از مدل‌ها و متریال‌های گوناگون، در اشکال متنوع قابل‌تولید است. تندیس نام حضرت فاطمه زهرا، عبارت از یک اثر هنری زیباست که نام حضرت زهرا (س) را یادآوری می‌کند و با شکوهی اختصاصی، در دل‌ها پایدار است. این آثار هنری، عظمت و شجاعت حضرت زهرا (س) را در خود جای می‌دهد و از تلاش هنرمندان برای ابراز زیبایی و ارادت به شخصیت ایشان خبر می‌دهد.

تندیس نام حضرت زهرا (س)
تندیس نام حضرت زهرا (س)

 تندیس نام حضرت فاطمه، نمادی از عشق و ارادت بی‌پایان به ایام فاطمیة غمگین و دردناک است که همواره در خاطرات ما به‌یادگارمانده و از شاهکارهای هنری ثامن تندیس محسوب می‌شود. شهادت حضرت زهرا، یادبود نام حضرت زهرا را با غم و اندوهی عمیق، به‌خاطر می‌آورد. این لحظه تلخ و دردآور، نام حضرت زهرا را در کنار نیاز به عشق و ارادت بی‌پایان به ایشان، همیشه به‌عنوان نمادی از وفاداری و ایثارگری در خلق تاریخ اسلام، در دل هر مؤمن به یادگار می‌آورد.

ایام فاطمیه ۱۴۰۲

به دلیل وجود دو تاریخ مختلف برای درگذشت حضرت فاطمه زهرا در روایات شیعه، دوره‌ای به نام "ایّام فاطمیّه" یا "ایام درگذشت فاطمه زهرا" از ۱۳ جمادی‌الاول تا ۳ جمادی‌الثانی میان این دو تاریخ تعیین شده است.

این دوره به مدت ۶ روز برگزار می‌شود، ۳ روز در ماه جمادی‌الاول و ۳ روز در ماه جمادی‌الثانی.

فاطمیّه اول از ۱۳ تا ۱۵ جمادی‌الاول ادامه دارد و فاطمیّه دوم از ۳ تا ۵ جمادی‌الثانی برگزار می‌شود. در این ایّام، شیعیان به عزاداری و انجام مراسم‌های خاصی به مناسبت درگذشت حضرت فاطمه زهرا می‌پردازند.

لطفاً توجه داشته باشید که مراسم‌های روضه دهه اول فاطمیه از شامگاه پنج‌شنبه ۲ آذر آغاز شده و تا شامگاه یکشنبه ۱۲ آذر ادامه دارد. همچنین، مراسم روضه دهه دوم فاطمیه از شامگاه پنج‌شنبه ۲۳ آذر شروع می‌شود و تا شامگاه شنبه ۲ دی ادامه خواهد داشت.

تاریخ ارائه شده در بالا مربوط به برگزاری مراسم‌های روضه و دهه‌های اول و دوم فاطمیه است.

تندیس نام حضرت زهرا (س)
تندیس نام حضرت زهرا (س)

اطلاعات درباره تاریخ شهادت حضرت فاطمه (س) متفاوت است و از ۴۰ روز تا هشت ماه پس از رحلت پیامبر (ص) ذکر شده است. بااین‌حال، در میان علمای شیعه، دو تاریخ ۷۵ روز بعد از رحلت پیامبر و ۹۵ روز بعد از رحلت ایشان به‌عنوان تاریخ معتبر ذکر شده است. با درنظرگرفتن تاریخ رحلت پیامبر در ۲۸ صفر از تاریخ ۱۳ تا ۱۵ جمادی الأوّل، ایّام ۳ تا ۵ جمادی‌الثانی را "فاطمیه دوم" و ایّام ۱۳ تا ۱۵ جمادی الأوّل را "فاطمیه اول" نامیده‌اند؛ بنابراین، در یک روایت دقیق‌تر، ایّام فاطمیه به‌غیراز احتساب دهه‌ها، جمعاً ۶ روز محاسبه می‌شوند.

دهه فاطمیه چست؟

در میان شیعیان، ایّام شهادت حضرت زهرا (س) با نام "ایام فاطمیه" شناخته می‌شود. تاریخ شهادت حضرت فاطمه (س) در دو بازه زمانی، یعنی ۱۳ جمادی‌الاول تا ۳ جمادی‌الثانی، جا می‌گیرد. درباره دلیل شهادت حضرت زهرا (س)، روایات مختلفی وجود دارد و تاریخ‌های مختلفی ارائه شده است. این تاریخ‌ها عبارتند از:

۴۰ روز بعد از رحلت پیامبر صلی‌الله علیه و آله که با تاریخ ۸ تا ۱۰ ربیع‌الثانی همخوانی دارد و به نام "دهه اول" مشهور است.

۷۵ روز بعد از رحلت پیامبر صلی‌الله علیه و آله که با تاریخ ۱۳ تا ۱۵ جمادی‌الاول همسان است و به‌عنوان "دهه دوم" شناخته می‌شود.

۹۵ روز بعد از وفات پیامبر (ص) که به نام "دهه سوم" شناخته می‌شود و با تاریخ ۱ تا ۳ جمادی‌الآخر همخوانی دارد.

محققان تاریخ اسلام معتقدند که روایت سوم، یعنی تاریخ ۹۵ روز بعد از رحلت پیامبر، بیشتر به دلیل سندیت تاریخی و شواهد مستند توجه ویژه دارد. اما مراجع تقلید و علما به مؤمنان توصیه می‌کنند که به عزاداری در سه دهه فاطمیه، یعنی هر سه دوره زمانی، اهمیت بدهند.

محل دفن حضرت زهرا (س)

حضرت زهرا (س) به همسرش حضرت علی (ع) سفارش کردند که در شب‌ او را غسل دهد، کفن کند و به خاک بسپارد تا کسانی که به ایشان ستم کرده‌اند در مراسم دفن شرکت نکنند. همچنین تصمیم گرفتند که قبرشان مخفی بماند. در تاریکی شب، حضرت علی (ع) ایشان را به خاک سپردند و قبرشان را پنهان کردند.

امیر المومنین (ع) پس از دفن همسرش در قبرستان بقیع، چهل قبر ساخت تا محل دفن همسرشان مشخص نشود.

یادبود نام حضرت زهرا _ تندیس نام حضرت زهرا

یادبودهایی که به‌صورت تندیس یا لوح برجسته، در سمینارها، همایش‌ها و جلساتی که در این ایام برگزار می‌شود، به شرکت‌کنندگان اهدا می‌شوند، نه‌تنها نمادی از افتخار به موضوعات مطرح شده در این رویدادها هستند، بلکه یک منبع الهام‌بخش برای هر فردی است که در این فضاهای معنوی حاضر است.

این تندیس‌ها و لوح‌ها با حکمت و شعارهای بیان‌کننده ارزش‌ها و ایده‌های اجتماعی و فرهنگی، شرکت‌کنندگان را به یادآوری تعالیم و اصولی که در این مراسم موردبحث و بررسی قرار می‌گیرند، دعوت به عمق فهم و درک می‌کنند.

لوح تقدیر برجسته نام حضرت فاطمه و حضرت علی (ع) - ثامن تندیس، نمادی از ارادت و افتخار به دو شخصیت بزرگ اسلام است که در زندگی مسلمانان به‌عنوان منبع الهام و راهنمایی شجاعانه معتبر واقع شده‌اند.

تندیس نام حضرت زهرا (س)
تندیس نام حضرت زهرا

سخن پایانی

در ایام فاطمیه، هر تندیس نام حضرت زهرا، یک داستان زیبا را با خود به اشتراک می‌گذارد و در فروشگاه ثامن تندیس، نمادهایی از عشق، ایثار و اراده برجسته می‌شوند. این تندیس‌ها چشمان ما را به سمت زیبایی‌هایی هدایت می‌کنند که در دل این ایام مقدس جاودانه شده‌اند. امیدواریم که با دستاوردهایی که از این سفر زیبا به دست می‌آوریم، روزهای آتی نیز با نور و برکت از این محنت‌ها روشن گردد.

فروشگاه ثامن تندیس، در هر تندیس و لحظه، یک درس جدید از معنویت و ایثار به ما می آموزد. امیدواریم که در این راه، هر نگاه به تندیس حضرت زهرا، ما را به سمتی نوین از ایمان و عشق به دین، هدایت کند. ایام فاطمیه از نور و برکت این ایثارها پر شده و به ما یادآوری می‌کند که هر لحظه، فرصتی است برای تغییر و ترقی در راه حضرت زهرا (س).

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *